VALENCIA ES MUSICA 2024

FOLCLOR EL PILO - VALENCIA ES MUSICA

VALENCIA ES MUSICA

El 14 de setembre de 2024, es va celebrar l’event Valéncia Música en la sèu de l’Entitat Cultural El Piló. Organisat en el respal de la Diputació Provincial de Valéncia, l’acte va
ser un autèntic homenage a la rica tradició musical i cultural de la Comunitat Valenciana.

L’event va contar en la participació de vàries agrupacions destacades, com el Grup de Danses El Piló, la Rondalla i el Cant d’Estil de El Piló de Burjassot, ademés de la Colla de Tabal i Dolçaina El Piló. Estes formacions varen oferir un recorregut sonor per la música popular valenciana, revitalisant les raïls folklòriques de la regió en les seues interpretacions plenes d’autenticitat.

Més allà de ser una simple representació musical, es va concebre com un espai per a reforçar el víncul en el patrimoni cultural valencià. L’Entitat Cultural El Piló va complir el seu objectiu de fomentar la cultura en les seues múltiples manifestacions, promovent la difusió i continuïtat de la música tradicional. Este acte no solament va celebrar la música, sino que també va subrallar el compromís de consolidar a les agrupacions musicals federades, garantisant el seu futur i contribuint a l’enriquiment de l’identitat cultural de la regió.

El públic present va poder gojar d’una velada única, a on les danses tradicionals, els cantes populars i els instruments ancestrals com el tabal i la dolçaina es varen unir en una mostra vibrant de la cultura valenciana. Va ser, sense dubte, un event clau per a la preservació i promoció de les costums i sons que han definit l’història de Valéncia.

FOLCLOR EL PILO - VALENCIA ES MUSICA